Dakbedekkingen

Er is veel keus en ieder type dakbedekking heeft zijn kracht. Belangrijk is, waar gaat men het dak uiteindelijk voor gebruiken. Als men dat weet kan er gekozen worden voor een systeem dat het beste past.

Bitumineuze dakbedekking

Een van de systemen die HDO toepast is Bitumen dakbedekkingen. Bitumineuze dakbedekking is er in allerlei types APP (UV bestendig), SBS (elastisch). 1-laagse systemen, 2-laagse systemen. Aangebracht volgens de brandmethode, Geplakt met warme bitumen of koud verkleefd. Wij helpen graag een juiste keuze te maken voor uw specifieke dakwens.

EPDM dakbedekking

HERTALAN® EPDM inductiesysteem
Om volledig in te spelen op circulair bouwen maakt HDO gebruik van het HERTALAN® EPDM inductiesysteem. Bij het inductiesysteem wordt er een combinatie gezocht bij de keuze voor gebruik van speciale Drukverdeelplaten (DVP).Met deze wordt allereerst de isolatie op de ondergrond bevestigd en vervolgens met de inductie techniek de EPDM dakbedekking aan deze DVP’s bevestigd. Op deze DVP zit een speciale coating, welke plastisch wordt door ‘verhitting’ middels inductie (het staal in de DVP wordt verwarmd).
De EPDM dakbedekking krijgt zo zijn verbinding aan de onderzijde van de EPDM, een koelmagneet zorgt er vervolgens voor dat de coating weer stolt.

Dit alles vergt slechts enkele seconden en een duurzame permanente bevestiging is gerealiseerd. Door deze bevestigingsmethode te gebruiken is het ook mogelijk om in de toekomst de EPDM te demonteren waardoor hergebruik van het product mogelijk is.

Het systeem bestaat uit HERTALAN® EASY COVER EPDM membranen en inductie drukverdeelplaatjes inclusief koelmagneten. Bij het HERTALAN® EPDM inductiesysteem wordt de EPDM dakbedekking niet geperforeerd door pluggen of parkers. Hierdoor zijn er geen punten waar het water naar binnendringen. Afhankelijk van de windbelastingzone en de ondergrond is er 30% minder bevestigingsmateriaal nodig dan bij traditionele systemen. Dit komt doordat de mechanische bevestiging plaatsvindt in het dakvlak, hierdoor wordt de windbelasting beter geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld over het EPDM membraan. Hierdoor is de belasting per bevestigingspunt kleiner en kan het systeem met minder bevestigingsmateriaal meer wind aan. Het systeem heeft een bewezen gebruiksduur van meer dan 50 jaar.

RESITRIX® EPDM
RESITRIX® combineert de uitstekende materiaaleigenschappen van EPDM met de bewezen voordelen van hoogpolymeer SBS tot een flexibele 1-laagse dakbaan. Door middel van het hoogpolymeer SBS is RESITRIX® op bijna al de ondergronden toepasbaar. De EPDM toplaag van RESITRIX® is extreem goed bestand tegen UV/OZON- straling en extreme weersinvloeden. Het materiaal weerstaat ook zeer grote temperatuurschommelingen en kent ook zonder extra oppervlaktebescherming geen verouderingen aan het materiaal. De toplaag is bestand tegen chemicaliën en agressieve industriële emissies. De RESITRIX® EPDM heeft een gebruiksduur van meer dan 50 jaar. Overige voordelen van het product zijn: toepasbaar op een bitumen ondergrond, het levert een hoog rendement, milieuvriendelijk en recyclebaar, ecologische verantwoorde materialen, eenvoudig te plaatsen, 100% dichte lasnaad, toepasbaar zonder open vuur, eenvoudig voor een visuele inspectie, blijvend elasticiteit en flexibiliteit en de RESITRIX® SK-W Full Bond is toepasbaar op groendaken.

PVC Dakbedekking

Alkorplan Smart
Om in te spelen op de toenemende vraag naar verduurzaming en efficiëntie verwerken wij als HDO de Alkorsmart PVC dakbanen. De dakbanen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan standaard PVC dakbanen. Het is energie besparend, duurzaam, veelzijdig, esthetisch en bestand tegen UV-stralen door de ingebouwde Solar Shield technologie. Door de temperatuur verlagende eigenschappen wordt ook de levensduur van de overige materialen van het dak systeem verlengd.

ALKORPLAN Smart is een dunnere dakbaan met een langere levensduur, waardoor ze veel duurzamer is dan welke kunststof dakbaan ook. Er is dus een positieve balans tussen de gebruikte grondstoffen en de prestaties tijdens de levensduur. En bovendien kan de dakbaan op het einde van de levenscyclus volledig gerecycleerd worden.